Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine top-majice.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s priporočili GZS ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino top-majice.si (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Petica d.o.o., Paradiž 4, 8210 Trebnje, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine top-majice.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino top-majice.si in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih družbe Petica d.o.o..

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik z uporabo spletne trgovine in oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost in strinjanje z splošnimi pogoji.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika na spletni trgovini top-majice.si, pravice kupca ter poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Navedeni prodajni pogoji urejajo prodajo artiklov, ki so na voljo na spletni trgovini top-majice.si.

Uporabnik postane vsaka fizična ali pravna oseba, ki preko spletne trgovine odda naročilo ali se prijavi kot nov član. Spletna trgovina top-majice.si si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.

1. Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino top-majice.si prek elektronske pošte postane obiskovalec gost, s potrjeno registracijo v spletno trgovino top-majice.si pa postane član spletne trgovine top-majice.si. Tako gost kot član (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini top-majice.si.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime ter geslo.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@top-majice.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Nakup določenih artikov je mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino top-majice.si.

2. Dostopnost informacij

Spletna trgovina top-majice.si se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju Petica d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem je v spletni trgovini top-majice.si sklenjena v trenutku, ko trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom:Vaše top-majice.si naročilo z dne mm.dd.ll). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine top-majice.si.

Odstop od pogodbe

Vsi artikli v naši spletni trgovini so izdelani po natančnih navodilih posameznega kupca in prilagojeni njihovim osebnim potrebam. Zaradi specifičnosti in svoje narave takšni artikli niso primerni za vračilo, zato skladno z določbami Zakona o varstvu potrošnikov potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe.

4.  Načini plačila

Spletna trgovina top-majjice.si omogoča naslednje načine plačila:

 1. z gotovino ob prevzemu (a le do zneska 420,00€)*
 2. z nakazilom na račun po ponudbi/predračunu
 3. s prenosom denarja s pomočjo ponudnika spletnega bančništva – PayPal Inc.

Plačilo po povzetju

V kolikor potrošnik ne prevzame artiklov in se le-ti vrnejo k ponudniku, jih potrošnik pri ponudniku lahko prevzame v nadaljnjih 3 dneh, pri čemer mu je ponudnik upravičen poleg opravljene storitve zaračunati tudi stroške za dostavo in eventualno škodo ki bi ponudniku nastala zaradi neprevzema s strani potrošnika. V kolikor potrošnik tudi v navedenem roku (nadaljnjih 3 dneh po vrnitvi k ponudniku) artiklov ne prevzeme, mu je ponudnik upravičen zaračunati poleg stroškov storitve tudi vse stroške dostave, eventualno škodo, ki mu je bila povzročena zaradi neprevzema s strani potrošnika in v primeru, da je zadeva predana v nadaljnje reševanje odvetniški pisarni, tudi odvetniške stroške.

Plačilo po predračunu

Predračun plačate z plačilnim nalogom na pošti ali banki. Blaga ne odpravimo dokler ni potrditve nakazila na račun.

5. Izdaja računa

Trgovina po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v .pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

6. Cene

Cena veljajo enako za vse uporabnike spletne trgovine top-majice.si. Uporabnik trgovine postanete z registracijo v spletni trgovini kot član spletne trgovine top-majice.si.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo spletna trgovina top-majice.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.Darilnih bonov in bonusov promocijskih kod za popust ni možno menjati za gotovino.

Cene veljajo ob potrditvi naročila s strani ponudnika. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil.

7. Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine top-majice.si in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

Uporaba kode za popust

Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.

V istem koraku v vrstici “Imate kupon? Kliknite tukaj za vnos kode” kliknite za dodajanje kode. Vnesite promocijsko kodo in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi kupon. Za nakup enega artikla je možno uveljaviti le eno kodo za popust, ne glede na količino tega izdelka. Kupon lahko velja tudi za vrednost celotne košarice (več artiklov) in se ne sešteva glede na število artiklov (na primer: ob naročilu 4  enakih artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo za popust na celotno vrednosti nakupa ali popust na vrednost zgolj enega artikla).

Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat. Vrednost kode za popust ne sme presegati vrednosti naročenih artiklov.

8. Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu trgovine so na spletni strani top-majice.si vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Trgovina naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo  potrdi oziroma z razlogom zavrne. Spletna trgovina top-majice.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte trgovina kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. V kolikor je izbrani način plačila po ponudbi/bančno nakazilo se naročilo ne obravnava dokler znesek računa ni nakazan na naš TRR račun.

Po prejetem plačilu spletna trgovina top-majice.si v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

9. Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk prodajalca top-majice.si je Pošta Slovenije, vendar si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Pogoji brezplačne dostave

Stroške dostave vam v celoti krije podjetje Top Majice d.o.o., če znaša skupni znesek naročila 50€ ali več.

10. Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina top-majice.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Trgovina za nedoločen čas hrani naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z trgovino.

Navedene osebne podatke trgovina uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo s članom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Če želite, da vaše podatke izbrišemo, nam to prosim sporočite. Na naših spletnih straneh se lahko nahajajo povezave na spletne strani, ki niso v naši lasti. Za varovanje zasebnosti na tovrstnih straneh ne odgovarjamo. O morebitnih spremembah varovanja zasebnosti vas bomo obveščali na teh straneh ali po elektronski pošti.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

11. Komunikacija

Spletna trgovina top-majice.si bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila spletne trgovine top-majice.si bodo vsebovala naslednje sestavine:

 1. jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 2. pošiljatelj top-majice.si bo jasno razviden,
 3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 4. jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 5. željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo spletna trgovina top-majice.si izrecno spoštovala.

12. Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Spletna trgovina top-majice.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih spletna trgovina top-majice.si pregleda. Spletna trgovina top-majice.si ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po naši oceni ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in spletni trgovini top-majice.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Spletna trgovina top-majice.si ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu trgovine, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na spletno trgovina top-majice.si.

13. Izjava o originalnosti

Proizvodi oz. imena podjetij (tudi njihovi približki ali variacije), ki se lahko pojavijo na naših izdelkih so registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov ali partnerskih podjetij. Nobena blagovna znamka ali njen približek, ki se pojavi na naših izdelkih ni v naši lasti in si za njih ne pridržujemo pravic. Izdelkov ne proizvajamo na zalogo. Vse slike izdelkov so simbolične in so namenjene zgolj predstavitveni naravi.

14. Omejitev odgovornosti

Spletna trgovina top-majice.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da spletna trgovina top-majice.si ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo spletna trgovina top-majice.si kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Spletna trgovina top-majice.si ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Spletna trgovina top-majice.si mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Spletna trgovina top-majice.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

15. Garancija

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu.

Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

16. Pritožbe in spori

Pogoji veljajo od 1. julija 2014 in veljajo do preklica.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@top-majice.com ali po klasični pošti na naslov: Petica d.o.o., Paradiž 4, 8210 Trebnje

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.